Hem
  Klövjeväskor
  Selar
  Halsband
  Jakt
  Bilder
  Info & handla
  Om
  Tips
 

 
Lite historia

2004 sydde jag mina första klövjeväskor och sedan dess har det blivit många, många sydda.

Det startade med att jag ville börja "klövja" med mina hundar, men eftersom jag inte hittade några väskor att köpa med den form och kvaliteten jag sökte efter så tänkte jag att jag får prova att göra dom själv, precis som jag ville ha dom.

Klövjeväskorna skulle sitta stadigt och ergonomiskt med band som kan regleras så att väskorna sitter lika bra som ryggsäcken jag bär.
Ha ett kraftigt och slitstarkt tyg och rejäla sömmar som håller för hårt slitage.
Inte ge hunden skavsår.
Lätt att hålla ren och torr.
Vara enkel och stilren utan detaljer som inte fyller så stor funktion och lätt kan gå sönder.
Utformad så att den största delen av packningen hamnar i främre delen av väskorna och inte över ryggen, för precis som vi människor så är den övre/främre delen av ryggen starkare än den lägre/svanken.
Och framför allt, hundarna ska må bra och trivas när dom är ute på äventyr och bär sin packning, som ibland kan vara många dagar och långa sträckor.
  Vi vet ju hur illa det kan bli när vi bär vår packning fel och detsamma är det för hundarna, men det ska mycket till innan hundar klagar.2007
började jag att utveckla och tillverka västar till jakthundar med ficka för garmins pejl.
Anledningen till att jag började med västarna var att jag blev kontaktad av jägare där deras hundar fått problem av att bära enheten kring halsen och i stället ville använda väst.
Målet med västarna är att dom ska sitta bra och vara bekväma för hunden, som oftas arbetar många timmar i hård terräng.
Västarna ska vara sydda i material och sömmar som tål hårt slitage.
Mer information om garminvästarna hittar ni på sidan Jakt.Jag tillverkar all utrustning själv och har därför möjlighet att anpassa och justera efter behov.

Mitt mål med utrusningen för hundars friluftsliv är att våra hundar ska ha samma höga kvalitet och funktion på sin utrustning som vi själva vill ha.


© 2003 | design aw | 070-309 48 47 | info@snowdogs.se